Paavo

Paavo2015-10-05T09:11:47+00:00

Alussa Paavo oikeastaan piti äänistä, jotka puhuivat hänelle.

Tietenkin ne ensin huolestuttivat häntä. Hän ei ymmärtänyt, mistä ne tulivat ja miksi ne puhuivat juuri hänelle. Monta kertaa hän kävi tarkistamassa, oliko radio vahingossa jäänyt auki.

Ajan myötä äänet tulivat tutummiksi ja hän alkoi tottua niihin. Hän olikin ollut aika yksinäinen sen jälkeen kun oli tullut Tampereelle opiskelemaan. Äänet olivat ehkä vähän hämmentäviä, mutta ainakin niistä oli hänelle seuraa.

Jostain syystä Paavon oli ollut vaikea tutustua uusiin opiskelutovereihinsa. Nuorempana, kun hän vielä asui kotona, hänellä oli aina ollut kavereita. Nyt juttelu muiden kanssa tuntui vaativan yhä enemmän energiaa, ja jonkin ajan kuluttua hän ei enää jaksanut vaivautua. Hän ei käynyt edes yliopiston ruokalassa syömässä muiden opiskelijoiden kanssa. Hänellä ei oikeastaan ollut juuri koskaan enää nälkä.

Luentojen jälkeen hän palasi asuntoonsa ja uppoutui opintoihinsa. Jos äänet alkoivat puhua, hän nojautui taaksepäin tuolissaan ja kuunteli, mitä sanottavaa niillä oli. Viime aikoina ne olivat kuitenkin alkaneet muuttua ilkeiksi. Ennen ne olivat aina niin imartelevia ja puhuivat hänestä pelkkää hyvää. Hänestä tulisi vielä kuuluisa, ne sanoivat. Jumala oli valinnut hänet pelastamaan ihmiskunnan. Vain hän voisi paljastaa terroristiryhmän, joka oli soluttautunut yliopiston alueelle.

Nykyään ne puhuivat vain synkkiä ja pelottavia asioita. Terroristit olivat hänen jäljillään. Ne olivat liittoutuneet salaisen poliisin kanssa, ja ne tarkkailivat häntä kaduilla valvontakameroiden kautta.

Eräänä yönä äänet herättivät hänet varoitushuudolla. Terroristit olivat tulossa. Ne olisivat täällä millä hetkellä hyvänsä. Hänen oli paettava. Paavo alkoi huutaa apua. Hän kuuli, kuinka naapurit huusivat ja sireenit ulvoivat kadulla. Sitten joku alkoi hakata hänen oveensa.

Paavon vanhemmat tulivat muutaman tunnin kuluttua. Lääkäri, joka oli tullut poliisin mukana Paavon asuntoon, oli kutsunut heidät ja kertonut, mitä oli tapahtunut. Hän selitti, että Paavolla oli ”akuutti psykoosi” ja hän tarvitsi heti sairaalahoitoa.